15.6.13

Internetiturundus Facebook'is ehk kuidas tuua oma äri internetti tasuta?

Selleks on tegelikult mitu võimalust. Parima tulemuse saavutamiseks on hea neid erinevaid variante omavahel kombineerida.

Facebook ja selle võimalused.

Facebook on üks populaarsemaid sotsiaalvõrke nii maailmas kui ka Eestis. Konto loomine ja selle kasutamine on tasuta. Sellepärast on Facebook üks võimsamaid tasuta meediume internetis, võimas argument seal olemiseks.

Internetiturundus facebook'is - kuidas seda teha?

1. loo tasuta konto facebook'is.
2. looge oma ettevõtte leht, milles hakkate jagama uudiseid, videosi ja fotosi oma toodete ja teenuste kohta. Siinkohal peaks märkima, et fotode ja videote lisamine sõnumitesse tõstab oluliselt nende sõnumite jagamist ja sellega ka levimist selles kogukonnas. Uuringud näitavad, et ka sõnumi suurus on üsna määrav selle efektiivsuses. Sõnumi suurus 100 kuni 250 tähemärki saavad kuni 60% rohkem "meeldib" märgistusi, kommentaare ja jagamisi.
3. Kutsuge oma facebook'i sõpru oma lehe lugejateks. See on esimene samm auditooriumi kasvatamiseks.
4. Postitage uudiseid ja infot toodete ja teenuste koht regulaarselt, kuid mitte liiga tihti. Normaalne oleks 1 - 3 postitust nädalas.
5. Vastake saadud kommentaaridele alati. Hoolimatusega nende kommentaaride ja küsimuste vastu kaotate võimalikke kliente, samas vastates nende küsimustele ja arendades vestlust saate neid juurde, seda vestlust saavad jälgida ka küsijate sõprade ring. See on üks efektiivsemaid internetiturunduse võtteid.
6. Uurige oma jälgijate sõprade ringi ja nende vestlusi. Võib juhtuda, et suudate anda head nõu ja sellega võita usaldust. Siinkohal ütlen kohe, et kasutada seda võimalust oma toodete ja teenuste reklaamimiseks on keelatud facebook 'is, kuna see oleks ilmselge spamm. Pealegi inimesed ei seedi sellist tegevust ja seetõttu mõjub taoline tegevus laastavalt sinu äri jaoks. Asjakohaste soovituste andmine on seevastu väga võimas tee oma äri kasvatamiseks.
7. Postitage oma sõnumid ajal, kui on kõige rohkem aktiivseid teie lehe fänne. Seda saate jälgida oma lehe statistika abil.
Igal juhul on facebook üks võimas internetiturunduse kanal ja mis kõige olulisem, see on tasuta. Muidugi on võimalik ka kiirendada oma ettevõtte lehe jälgijaskonna kasvu tasulise reklaami abil, mis on kusjuures vägagi taskukohane ja võimaldab väga täpselt sihtida õigele auditooriumile näiteks asukoha järgi, kasutaja vanuse, soo ja huviala tunnuste põhjal. Alustada võib 20€ kuus ja äri kasvades seda eelarvet suurendada.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Kui sul tekkis küsimusi või tahaksid midagi lisada, siis oled teretulnud seda tegema. Tänan.