10.6.13

Internetiliikluse analüüs aitab tõsta tulu: Google Analytics'ist


Millistest allikatest tulevad külastajad? Milliseid otsisõnu inimesed kasutavad, enne kui satuvad kodulehele? Kui kaua inimesed on ja mida nad teevad minu kodulehel? Milline on reklaamikampaania efektiivsus? Saades vastuseid nendele ja teistele strateegilistele küsimustele on võimalik optimeerida turundusele investeeritud kulu ja kasvatada tulu. Kuidas seda teha?
Siin tuleb abiks Google Analytics. See on spetsiaalselt selliste ülesannete jaoks loodud teenus (tasuta).

Kuidas Google Analytics töötab?

Google Analytics suudab koguda suurel hulgal informatsiooni iga veebilehe külastuse kohta ja analüüsides neid andmeid on võimalik näha kodulehe efektiivsust, kuidas inimesed kodulehele satuvad, mida nad kodulehel teevad ja palju muud.
Mõningad näited andmetest, mida Google Analytics korjab:
  • külastuste arv, kusjuures näitab ära, millisest riigist või linnast, millisest allikast, otsingumootorist tulnud külastuste korral näitab ära, milliseid otsisõnu kodulehele jõudmiseks kasutati.
  • keskmine külastuse aeg. Siinkohal peaks mainima, et selle abil on võimalik hinnata, kui efektiivne on teie koduleht, kas inimesi huvitab informatsioon, mis on sellel ehk info asjakohasus. Mida kauemaks inimesed jäävad kodulehele, seda parem. Kui keskmine külastuse aeg on paarkümmend sekundit, siis järelikult on midagi valesti, näiteks disain või kodulehe sisu ei vasta külastaja ootustele. 
  • põrkemäär e. bounce rate e. milline protsent külastajaid lahkub kodulehelt, ilma et tehtaks mingisuguseidki tegevusi. Mida väiksem on see näitaja, seda parem. 
  • Seadmed - kas PC-d või mobiilsed seadmed (nende osakaal viimasel ajal aina kasvab ja varsti on see veebiliikluses suurem kui tavaliste arvutite oma).
  • lisaks on võimalik seadistada erinevaid eesmärke e konversioone (külastused, mis viivad ostuni, kontaktini või mõne muu soovitud tegevuseni). See osa on eriti oluline erinevate reklaamikampaaniate tõhususe jälgimisel (ROI-return of investment).
  • reaalaja statistika. Seda on hea kasutada näiteks erinevate meediakanalite reklaami jälgimiseks (raadio, televisioon)
  • lisaks on võimalik teha eksperimente oma veebilehega, mille abil on võimalik selgusele jõuda näiteks selles, milline veebilehe disain, veebilehe sisu, video, pilt ... töötab kõige paremini.
Nagu näete, üsna põhjalikud andmed. Leian, et absoluutselt iga ettevõte peaks kasutama Google Analytics'it veebilehe efektiivsuse tõstmiseks ja sellega tõsta ettevõte tulu. Kahjuks pean tõdema, et hetkel kasutab seda statistika teenust vaid vähesed ettevõtted.

Selleks, et Google Analytics saaks teie veebilehe statistikat korjama hakata, on vaja kõigest lisada üks koodijupp kõikidele teie kodulehe lehtedele ning peale seda saate kogu statistikat hakata jälgima oma Google Analytics'i kontolt. Lihtne! Iseküsimus on muidugi, kas suudate korjatud informatsiooni õigesti tõlgendada ja teha vastavaid järeldusi. Siinkohal võiks mõelda väljaõpetatud spetsialisti palkamises.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Kui sul tekkis küsimusi või tahaksid midagi lisada, siis oled teretulnud seda tegema. Tänan.