14.10.14

Mis On SEO-le Parem : Viidete Ehitamine vs. Väljateenimine

Veebisaidi viidete populaarsus (teistelt veebisaitidelt Sinu veebilehele suunatud viidete arv) on kahtlemata üks olulisi faktoreid, mis mõjutab ühe või teise saidi SEO-d. Küsimus on pigem selles, kuidas need viited on saadud.

Google võitleb juba pikemat aega ebaausate võtete vastu ja tema "rüütlid" saavad üsna hästi aru, kas viited on loodud kunstlikult SEO tulemuste parandamise eesmärgil (viidete loomine - i.k. Link Building) või on need tekkinud loomulikul viisil (viidete väljateenimine). Kahtlemata hinnatakse veebilehtede hindamisel viimast protsessi rohkem mistõttu mõju positsioonidele otsingutulemuste lehel on sellel suurem.

Karistus "lihtsama tee" valimise korral on konkreetne - Sinu veebileht kas kustutatakse lubatud tulemuste nimekirjast või peidetakse kuhugi otsingutulemuste lõppu ära.

Kuidas viiteid väljateenida?

Lahendus on üsna selge. Sinu veebilehe sisu peab olema niivõrd kasulik, et inimesed on valmis informatsiooni ja viiteid veebilehe kohta jagama foorumites, blogides ja sotsiaalvõrkudes. Lühidalt: "väärtus" on võtmesõnaks! Siinkohal tuleb siiski protsessile kaasa aidata. Selleks, et inimesed teaksid Sinu väärtuslikust sisust, peab seda näitama huvitatud inimestele jagades informatsiooni sotsiaalvõrkude või näiteks Google Ads'i vahendusel. Teisisõnu alguses on väga oluliseks etapiks bränding.

Viidete populaarsuse kasvatamine loomulikul teel võtab aega ja selleks peab alguses üsna kõvasti tööd tegema ja isegi raha investeerima (aja säästmiseks). Siinkohal on oluline vigu vältida, sest need võivad kogu eelneva suure töö ära rikkuda.

Sisuturundus ehk Content Marketing

On olemas üks täiesti aktsepteeritav meetod oma viidete populaarsuse kasvatamiseks ja see on sisuturundus (i.k. content marketing). Sisuturundus on üks efektiivsemaid SEO meetodeid ja kujutab endast erineva ekspertinformatsiooni jagamist teistel Sinu veebilehega sarnaste teemadega veebilehtedel. Kõige levinumad meetodid on blogi-postituste või artiklite avaldamine mõnes blogis, online väljaandes või uudiste portaalis. Siin on oluline, et Sinul lubatakse panna selle sisu sisse ka viide enda veebilehele.

Sellise meetodi populaarsus hakkas järsult kasvama peale seda, kui hakkasid möllama Google loomad (Panda, Penguin). Minu sõnade kinnitused vaadake allpool olevat ekraani väljavõtet Google Trends'ist:
Siinkohal pean mainima, et korralik veebileht pidevalt värske ning teemaga seotud sisuga on parim SEO meetod ja alustama peaks just sellest.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Kui sul tekkis küsimusi või tahaksid midagi lisada, siis oled teretulnud seda tegema. Tänan.